Temető
Cím
Lesencetomaj
46.857545 N, 17.364004 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Érdemes a temetőbe is kilátogatni, melynek sírjai között megelevenedik a múlt: itt nyugszik Hertelendy Károly (Lesencetomaj, 1784. - Lesencetomaj, 1861. nov. 5.) alispán, országgyűlési követ és fia Hertelendy Kálmán (Lesencetomaj, 1820. márc. 28. - Lesencetomaj, 1875. nov. 18.)a budai vár visszafoglalásában jeleskedő honvédszázados, későbbi főispán, továbbá a szabadságharcban ellenkező oldalon szolgáló Gróf Deym Ferentz cs. kir. kamarás és altábornagy, akit 1849-ben a branyiszkói-hágón lezajlott csatában megvertek Guyon Richárd ezredes katonái.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.