Kunszentmártoni Múzeum
Cím
Kunszentmárton
Kerületiház u. 8.
46.840117 N, 20.281084 E

Kapcsolat
Telefon: 56/461-518
E-mail nincs megadva
 
 
A kun település egykori világába enged bepillantást a 9 ezer darabos üvegnegatív gyűjtemény, ami egy helybeli fényképész műterméből származik.
Bemutatnak kihalóban lévő kisiparokat is.
A múzeum 2004.szeptember 18-án nyitott újra, felújított állandó kiállítások láthatók, amelyben helyet kapott Kunszentmárton és a Tiszazug történeti és régészeti anyaga, valamint a Mesterek és mesterségek c.állandó kiállítás,amelyben a következő műhelyek tekinthetők meg: cukrászműhely, szűcsműhely, fotósműhely: Sáray Szabó Albert féle műterem (1898-óta fotózott Kunszentmártonban, közel 10 ezer üvegnegatív), fazekasműhely, rézműves műhely, szitásműhely, cipészműhely.
Ezek mellett folyamatosan változó ideiglenes kiállításokkal várják a látogatókat, valamint a hátsó udvaron kialakított szabadtéri kiállítótérben a szűcs és a fazekas mesterségek külső munkafolyamatai tekinthetők meg.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.