Főnix-Ház - Marcipán Mesegaléria és Várak Tájak Borok
Cím
Kőszeg
Rajnis u. 9.
47.389923 N, 16.539027 E

Kapcsolat
Telefon: 94/361-258
 
 
Magyarország legszebb kisvárosában, Kőszegen, a Jurisics-vár szépen felújított elővárában várja Önöket a Főnix-ház. Marcipán Mesegaléria Több, mint egy évtizede nyílt meg Kőszegen, a Főnix Házban a Szamos Marcipán Mesegaléria. A Jurisics vár Elővárának szépen felújított termeiben a meseirodalom kedvelt alakjai szinte életre kelnek – marcipán szobor formában. Látható itt Pöttöm Panna, a tücsök és a hangya, az aranyszőrű bárány, Lúdas Matyi, Csipkerózsika és sorolhatnánk még sokáig. A Főnix Ház nemcsak látnivalót nyújt: A Szamos Marcipán külföldön is híres marcipán édességei és finomdesszertjei Főnix Ház édességboltjában meg is vásárolhatók. Nyugat-Dunántúlon a legnagyobb választékban. Várak Tájak Borok A galéria négy termében május 15-től László János és Vígvári Tamás légi fotói és 3D-s képei segítségével 70 magyarországi vár ismerhető meg, hozzájuk kapcsolódva pedig hazánk sok borvidéke és számos bora az ország keleti csücskétől a nyugati végéig. Nyitva tartás: minden nap: 10-17.30 télen 10-17
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.