1848-as Körmendi Honvédek Emlékműve
Cím
Körmend
Szabadság tér
46.093173 N, 17.751854 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Szabadság tér délkeleti sarkában, az útkanyarulatban áll az 1848-as Körmendi Honvédek Emlékműve. Az emlékmű előlapján 6 tiszt és 48 honvéd nevét örökítették meg, azokét, akik az 5. Honvéd-zászlóaljban szolgáltak. Hátlapján Vidos József a Vas megye Nemzetőrsége parancsnokának-, gr. Zichy Hermann a körmendi zászlóalj parancsnokának- és Hettyey Vince az 1848-i országgyűlés körmendi képviselőjének neveit találjuk. Az emlékművet süttői kemény mészkőből készítették és 2000. március 15-én a megemlékezés keretében leplezték le.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.