Komáromi Gyógyfürdő
Cím
Komárom
Táncsics M.u. 34-36.
47.744387 N, 18.124827 E

Kapcsolat
Telefon: 34/540-426
 
 
Komárom városa az ókori római Brigetio helyén épület, nyugati része a természeti szépségeiről, növényritkaságairól és a török korban nyomtalanul elpusztult bencés apátságáról híres Koppánymonostor, keleti oldala pedig a római emlékeiről ismert Szőny. Itt született Lehár Ferenc, a világhírű zeneszerző és Jókai Mór író is. A komáromi vár az 1948-49-es szabadságharc idején vált ismertté. A város kiemelkedő nevezetességei az erődrendszer, a Monostori- és a Csillag-erőd, valamint az Igmándi-erőd, ahol a Klapka György múzeum található. A múzeumban Brigétióból származó római kőtár és a magyar tengerészet történetét bemutató kiállítás is látható. Szeretettel várjuk a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeinket a megye egyetlen gyógyfürdőjében! Komáromban 1965-ben tört felszínre a 62 Celsius fokos termálvíz 1268 méteres mélységből. Gyógyfürdőnk vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos és szulfátos, minősített gyógyvíz. Két szabadtéri és egy fedett termálmedencével rendelkezünk, ahol különböző hőmérsékeltű vízek szolgálják a gyógyulást, pihenést. A Komáromi Gyógyfürdő egész évben várja kedves vendégeit, 2 finn szaunával, infraszaunával és rönkszaunával, heti két alkalommal szaunaszeánszokat tartunk. Egészségmegőrzésre kiváló a szaunázás, valamint a rendszeres úszás is, mely az izületeket kímélve tornáztatja meg egész testünket. Gyógyászati részletünkben vehetnek igénybe kezeléseket, szakorvosi beutaló szükséges. A kezelések közül kiemelnénk a víz alatti vízsugármasszázst, a gyógymasszázst és a különböző pakolásokat. Egyéni vagy csoportos gyógytornára is van lehetőség. Sportolási lehetőségként ajánljuk az úszás mellett strandröplabda és lábtengó pályánkat, kosárpalánkunkat és pingpongasztalunkat. Nyitva tartás: 9.00 – 20.00-ig
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.