Sétahajózás a Tiszán
Cím
Kisköre
Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kisköre, Külterület
47.500490 N, 20.492025 E

Kapcsolat
Telefon: 30/7484-162
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Tiszafürednél és Kiskörén a Tisza-tavat hajóról, vagy eredeti halászladikkal is be lehet járni. Szakavatott helybéli vezető kalauzolja az érdeklődőket a Tisza selymes hullámain, hogy élvezhessék a galériaerdők megnyugtató látványát, a sokszínű madárvilágot. A túra során kenuból, csónakból közvetlen közelről láthatjuk például a nagy kócsagot, a bakcsót, a számtalan vízimadár valamelyikét. Tavasszal a fészekrakással elfoglalt udvarolgató párokat csodálhatjuk, nyáron üde színfolt a madármama után úszó kicsik látványa. Ősszel megtelik a tó vonuló madarak készülődő, úton lévő rajaival. Télen, ha nincs befagyva a tó, az itt maradó és nálunk telelő madarak életével ismerkedhetünk meg. Csak csoportoknak indítják a hajót, melynek óradíja: 16000 Ft.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.