Eörségh tanösvény
Cím
Kercaszomor
46.788790 N, 16.349569 E

Kapcsolat
Telefon: 94/444-016
E-mail nincs megadva
 
 
A tanösvény az Őrség D-Ny-i szegletében, a szlovén határ közelében, a 272 lakosú Kercaszomor községben, illetve annak határában található. A kellő gondossággal csokorba szedett történeti, műemléki, néprajzi, botanikai látnivalók mellett megmutatja az Őrségre hajdan jellemző gazdálkodás emlékeit is. Az egyes állomáshelyek (16) a falu főutcájáról kiindulva is felkereshetőek, de körtúra szerűen, erdei és mezei utakon is bejárható. A teljes útvonal 10 km, mely kisebb szakaszokra is bontható. A tanösvény Őriszentpéter-Bajánsenye illetve Magyarszombatfa felől közúton autóval és helyközi autóbuszjárattal, kerékpárral, vagy az országos Kék-túra útvonalán gyalogosan is megközelíthető. Szakvezetés az Őrségi Nemzeti Parktól IgényelhetŐ.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.