Erzsébet-park Berzsenyi Dániel szobrával
Cím
Kemenessömjén
47.292631 N, 17.128823 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A katolikus templom mellett, a kultúrházzal és polgármesteri hivatallal szemben levő kicsiny Erzsébet-park nevét Magyarország királynőjéről, Erzsébetről kapta. 1896-ban a honfoglalás millenniumának tiszteletére négy hársfát ültettek ide, amelyet a nép sokáig Erzsébet fái-nak nevezett. Berzsenyi Dániel bronz mellszobrát a Kemenessömjénért Alapítvány állíttatta 1991-ben. Az alapítvány a parkot is megszépítette, fákat ültetett a falu lakóinak lelkes közreműködésével. Azóta a faluközpont kedves színfoltja, amely gyakran ünnepi megemlékezések színhelye is.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.