Theodora tanösvény
Cím
Kékkút
46.850391 N, 17.558975 E

Kapcsolat
Telefon: 87/555-260
E-mail nincs megadva
 
 
A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2004 júliusában nyitották meg a 8 km hosszú, önmagába visszatérő nyomvonalú és ingyenesen látogatható Theodora Tanösvényt, amely a Káli-medence belsejének földtani, víztani, zoológiai és botanikai értékeit, mutatja be.
A 15 állomást és egy kőzetbemutató kiállítást is tartalmazó, egész évben szabadon látogatható, tanösvény kialakítását - az országban egyedülálló módon - az üzleti szféra egyik szereplője, a Kékkúti Ásványvíz Rt. támogatta.

A Tanösvény állomásainál információs táblák segítenek, elmesélik a terület természeti értékeit és a hely hagyományos életét, természettudományos és helyenként kultúrtörténeti vonatkozású ismereteket is az orrunk alá dörgöl.
Mosóház a vidéken például minden faluban volt. Ide hordták az asszonyok a ruhát sulykolni, mosni. És míg a télen-nyáron 18 fokos vízben súrolták a ruhát, kiteregették a falu szennyesét is. És bár a szóban forgó Mosóház szinte teljesen elpusztult, most újjáépítve várja az érdeklődőket, hogy a táj és a természet szépségei mellett a hajdani élet pillanataiba is betekinthessenek.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.