Vadaskert
Cím
Kecskemét
Műkerti út 1.
46.897440 N, 19.717817 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
1971-ben tartották Budapesten az I. Vadászati Világkiállítást. Az itt bemutatásra került hazai állatfajok egyedei a kiállítás végeztével Kecskemétre kerültek: így alakult meg a Kecskeméti Vadaskert. Az alig két hektáros területen ekkor még mindösszesen hét állatfaj közel negyven egyedét helyezték el. Később az állomány növekedett, a kert területe azonban nem. A közművesítetlen, túlzsúfolt területen hamarosan már több mint 60 faj mintegy 300 egyedét mutatták be. Szinte kizárólag olyan fajokat tartottak, amelyek bírják a hazai klíma szélsőségeit, ezek között azonban akadtak nagymacskák és medvék is. A városvezetést hosszú éveken át foglalkoztatta egy nagyobb, korszerű állatbemutató létesítése, így az egyéb nehézségek mellett a költözés lehetősége is gátolta a fejlesztéseket. Aztán végül 30 év után belekezdhettek a korszerűsítési munkálatokba. Először a közművesítést kellett kiépíteni, valamint a közel duplájára növelt területet körbekeríteni. Ezek után elkészültek az első korszerű állatférőhelyek is: 2003-ban készült el két kifutó, melyek be a szürke és a fehér farkasok költözhettek át. 2004-ben fejeződött be a nagymacskaház és a hozzá kapcsolódó kifutók építése, amelyekben a kert fekete párduca és tigrise nyert elhelyezést. Azóta már mindketten társat is kaptak Pécsről illetve Jászberényből. A folytatásban a nagytestű fajok közül a barnamedvék számára készült korszerű férőhely. Mindezek mellett azonban folyamatosan költöztek ki szűk ketreceikből tágasabb kifutóikba a kistestű állatok is. 2005-ben a madártavat újították fel, valamint elkészült a muflonok új kifutója is. Az elmúlt néhány évben új fajokkal is bővült a kert gyűjteménye: benett-kenguruk, indiai antilopok és szurikáták költözhettek be az újonnan épült férőhelyekre.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.