Vackor Vár Erdei Iskola
Cím
Kecskemét
Belsőnyír 202.
46.951206 N, 19.565063 E

Kapcsolat
Telefon: 76/706-060
 
 
A Nyíri erdőből a 26 hektáros Szent Hubertus Parkerdő látogatható, ahol az 1905-ben épült Nyíri erdészház és a 2003-ban átadott Vackor Vár Erdei Iskola található. A parkerdőt vadaskert veszi körül, ahol a térség egyik legértékesebb, féltve őrzött dámszarvas állománya él. A Nyíri erdészházban gazdag gyűjtemény állít emléket az 1848-as forradalom- és szabadságharcnak, a kor híres személyiségeinek. Szomszédságában valódi kis ékszerdoboz a Szent Hubertus kápolna. Terepgyakorlatokon mutatjuk be a növény- és állatvilágot, az erdővel foglalkozó szakemberek munkáját, a Duna-Tisza közi erdőgazdálkodás múltját és jelenét. Intézményünk a szó igazi értelmében erdészeti erdei iskola: magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk egy minden igényt kielégítő impozáns épületegyüttesben, ahol kicsik és nagyok számára egyaránt kínálunk programokat. A tanösvényen önálló ismeretszerzésre is alkalmas tájékoztató táblák segítik az erdő élővilágának megismerését. Tereptani kirándulásokon gazdagítjuk vendégeink tudását, valamint nagy hangsúlyt kap a természet- és környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés, a gyógynövények és gombák felismerése, alkalmazási lehetőségeik az egészség megőrzésében. A nyári szünetben táborokat szervezünk: - a magyarság történetét feldolgozó Csodaszarvas: lovaglás, íjászat, rovásírás, nemezelés, kenyérsütés - a tanulást játékosan megkedveltető Tudósképző: lovagolva olvasás, íjászkodva versmondás - Sport: Lovaglás, íjászat, lövészet, foci, kosár, röplabda, erdei tornapálya, tíz- és bátorságpróba - Íjász: Megismerjük a legősibb vadászeszköz történetét. Íjász ügyességi gyakorlatok, terepíjász verseny, távlövő bajnokság! - Túlélő: túlélési stratégiák: favágás, tűzgyújtás, menedék-állítás, kötélkészítés, késhasználat, élelemszerzés- vadászat, sütés-főzés tábortűznél, tájékozódás az erdőben éjjel-nappal. A felnőtt vendégeket főleg a téli időszakban várjuk: konferenciák, találkozók, nyelv- és egyéb tanfolyamok, csapatépítő tréningek, egészségmegőrző terápiás programok. Programlehetőségek Erdei iskola: tanösvény-túra, erdészeti ismeretek, gyógynövények, gombák, vadles, éjszakai bátorságpróba, csillagászat, tereptan, mikroszkópozás< Választható programok: agyagozás, bőrművesség, fafaragás, szövés, nemezelés, kemencében kenyérsütés, lovaglás, kocsizás, íjászat A kétcsillagos szállás: 46 férőhelyes: 9 db 4+1 ágyas-, 4 db 2 ágyas fürdőszobás szoba, 48 fős étkező, 56 fős fedett terasz, 40- és 60 m2-es termek Egyéb: fából készült játék vár, erdei tornapálya, 20x40m-es aszfaltos kézi/futball- és kosárlabdapálya.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.