Arborétum
Cím
Kecskemét
Nyíri út 48.
46.916075 N, 19.652739 E

Kapcsolat
Telefon: 76/492-455
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Az arborétum területét egy egységnek tekintjük, bár funkciójában és megjelenésében három határozottan elkülönülő részből áll: véderdősáv, gyűjteményes rész, tölgygyűjtemény. A központi részt képező gyűjteményes rész területe 25 ha, ahol az alapállomány védelmében, ösvényszerű elrendezésben több, mint 800 féle fa és cserje található. A gyűjteményes részben helyezkednek el a növényföldrajzi ösvények: Mediterrán, Atlantikus és Pacifikus észak-amerikai, Kelet-ázsiai, Balkáni, Pannóniai stb. Más ösvények esetében morfológiai tulajdonságok, rendszertani szempontok, a növények igényei voltak meghatározóak a kialakítás során. Ilyenek a Színes lombok ösvénye, Virágos fák és cserjék körútja, Hosszútűs fenyők, Ciprusok, Borókák ösvénye, Sziktűrők és vízkedvelők, Szárazságtűrők ösvénye. Sétánk során növényismertető táblák segítik az érdekesebb fásszárú növények felismerését.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.