Szellemkastély
Cím
Jánkmajtis
Kossuth út 78.
47.939746 N, 22.650007 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Jánkmajtis Nyíregyházától 76 km-re a szatmári rész szívében fekvő kis település. Autóval és vonattal is könnyen megközelíthető. Autóval Nyíregyházától a 41-es majd a 49-es és ezt követően a 491-es úton haladva érkezünk Fehérgyarmatra, majd Zsarolyánon keresztül Jánkmajtisra. A vonattal érkezőket Fehérgyarmaton személygépkocsival várjuk. A település 10, illetve 20 km-re fekszik a román és az ukrán határtól, amely kiindulópontja lehet a szatmári és a Felső-Tisza vidéki kirándulásoknak. A térségben csak Szellemkastélyként emlegetett épületben a látogatók a mai napig látni vélik a Válly család szellemeit. A kastély 1740-es műemlék, klasszicista stílusban épült, mauzóleuma a faluban található. A házat fenyőfák övezik, az udvaron több száz éves platánfa áll. A 10 fő elhelyezésére alkalmas kastélyban 5 db, több féle stílusban berendezett szobákat találunk: antik, falusi, modern, amelyekhez 4 fürdőszoba tartozik. A szobák minibárral, hűtőszekrénnyel és műholdas tévével vannak felszerelve. A parkban játszótér található a gyerekek számára. Az udvaron fedett parkolási lehetőség, szalonnasütő, bográcsozási lehetőség van. Étkeztetés előzetes egyeztetés alapján megoldható, így megkóstolhatják a vidéki, illetve a tájjellegű ételeket is. Kutya hozható! Kikapcsolódási lehetőségek: Kirándulások: Szatmárcseke, Túristvándi, Tiszacsécse, Tarpa nevezetességeihez, illetve megtekinthetők a több tucat gyönyörűen helyreállított középkori templomok. Fürdési, strandolási lehetőség a közeli Tisza parton, a Túr folyón, a vásárosaményi Vizividámparkban illetve a Szilva Gyógyfürdőben. Sportolási lehetőség a szálláshelyen: asztaliteniszezés, tollaslabdázás, szobakerékpározás. Igény szerint lehetőséget biztosítunk horgászatra, csónakázásra, valamint lovas kocsikázásra, télen pedig lovas szánnal is bejárhatják a vidéket. A szépülni vágyókat kozmetika, fodrászat és szolárium várja. Nyitva tartás: egész évben. A Szellemkastély megfelelő kikapcsolódást és nyugalmat kínál a pihenni vágyók számára.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.