Lovastanya Vendégház Erdei Iskola
Cím
Ibafa
Gyűrűfű 086/4 hrsz.
46.170665 N, 17.922201 E

Kapcsolat
Telefon: 73/554-410, 20/665-5950
E-mail nincs megadva
 
 
A Dél-Zselic hangulatos lankái között, természetvédelmi területen található hazánk egyik első ökológiai faluja, Gyűrűfű. A még fél évszázada virágzó falu a 70-es években kihalt, majd néhány, városból ideköltözött zöld gondolkodású család munkájának eredményeképp a 90-es években újra benépesült. A hagyományos értékeket (vályogépítészet, szelíd mezőgazdaság, közösségben élés, stb.) a modernnel (alternatív építéstechnológia, számítástechnika, stb.) tudatosan ötvözve igyekszünk itt egy olyan életteret kialakítani, ahol az ember-ember, természet-ember közötti harmónia megteremtése és fenntartása az elsődleges célunk. A faluban jelenleg hét család él, részben gazdálkodva, részben szellemi foglalkozást űzve. E viszonylag háborítatlan és a civilizáció káros hatásaitól mentes település szívében található a Lovastanya Vendégház és Veronika Erdei Iskola. Itt a környezettudatos, természet és emberközelibb életmóddal, valamint a környék élővilágának csodáival ismerkedhetnének meg a gyerekek és felnőttek. A Lovastanya Vendégház napkollektoros, vályogház, mely 2 összenyitható apartmannal rendelkezik. Összesen 10 felnőtt és 2 gyerekágy található 4 szobájában. Konyhája önellátásra felszerelt, de igény esetén étkezést is biztosítunk. Szakképzett lovasedző, lovas túravezető és szelíd hátaslovak várják a lovagolni vágyó vendégeket. Egyéb szolgáltatások: gyerekfelügyelet, íjászat, lovasíjászbemutató csoportoknak, kemence, tűzrakóhely a portán, tanösvény, jelzett turistautak, üdülési csekk elfogadás.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.