Lovastanya Vendégház Erdei Iskola
Cím
Ibafa
Gyűrűfű 086/4 hrsz.
46.170665 N, 17.922201 E
Kapcsolat
Telefon: 73/554-410, 20/665-5950
Web: www.gyurufu.hu/lovastanya
A Dél-Zselic hangulatos lankái között, természetvédelmi területen található hazánk egyik első ökológiai faluja, Gyűrűfű.

A még fél évszázada virágzó falu a 70-es években kihalt, majd néhány, városból ideköltözött zöld gondolkodású család munkájának eredményeképp a 90-es években újra benépesült.
A hagyományos értékeket (vályogépítészet, szelíd mezőgazdaság, közösségben élés, stb.) a modernnel (alternatív építéstechnológia, számítástechnika, stb.) tudatosan ötvözve igyekszünk itt egy olyan életteret kialakítani, ahol az ember-ember, természet-ember közötti harmónia megteremtése és fenntartása az elsődleges célunk.

A faluban jelenleg hét család él, részben gazdálkodva, részben szellemi foglalkozást űzve.
E viszonylag háborítatlan és a civilizáció káros hatásaitól mentes település szívében található a Lovastanya Vendégház és Veronika Erdei Iskola.
Itt a környezettudatos, természet és emberközelibb életmóddal, valamint a környék élővilágának csodáival ismerkedhetnének meg a gyerekek és felnőttek.

A Lovastanya Vendégház napkollektoros, vályogház, mely 2 összenyitható apartmannal rendelkezik. Összesen 10 felnőtt és 2 gyerekágy található 4 szobájában.
Konyhája önellátásra felszerelt, de igény esetén étkezést is biztosítunk.

Szakképzett lovasedző, lovas túravezető és szelíd hátaslovak várják a lovagolni vágyó vendégeket.

Egyéb szolgáltatások: gyerekfelügyelet, íjászat, lovasíjászbemutató csoportoknak, kemence, tűzrakóhely a portán, tanösvény, jelzett turistautak, üdülési csekk elfogadás.