Templom
Cím
Hosszúhetény
46.160891 N, 18.354267 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Pápai adóívek szerint 1335-ben már létezik Hetényben katolikus plébánia.

Hogy a plébénia régi temploma mikor épült, arra nézve írott emlékek nincsenek. 1901-ben a plébániaház kertjének nyugati részén megtalálták a régi templom helyét. Ez a templom a török hódoltság idején pusztulhatott el.


Ahol most áll a templom ott régi szokás szerint, mint a templomhoz legközelebb eső helyen temető állt. 1780-ban a régi temető helyett újat létesítettek.
A temetőben nagyon értékes régi sírköveket láthatunk. 1733-ban megkezdték az új templom építését, melyet 1783-ban fejeztek be. Ez egy római katolikus templom, mely barokk stílusban épült Szent Miklós tiszteletére. Freskóit Gebauer Ernő pécsi festő készítette.

A templom műemlék.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.