Pusztai Állatpark
Cím
Hortobágy
47.582082 N, 21.150492 E

Kapcsolat
Telefon: 52/701-037
E-mail nincs megadva
 
 
Az állatparkban régi magyar háziállatok láthatók.
A Pusztai Állatpark 1997-ben létesült azzal a céllal, hogy a hortobágyi állattartásról bemutassa mindazt, amit tudni érdemes, így az állatok tartásának különböző módjait és tárgyi eszközeit, a puszta jellegzetes háziállatfajainak és fajtáinak történetét kialakulásuktól egykori és mai használatukig.
A bemutatott fajok és fajták a következők: magyar tyúkfajták, fodros lúd, gyöngytyúk, magyar parlagi pulyka, magyar galambfajták, kuvasz, mangalica, magyar parlagi kecske, hortobágyi racka, erdélyi racka, cigája, háziszamár, magyar szürke szarvasmarha, házibivaly és a nóniusz ló.

Az Állatpark lehetőséget biztosít a legszebb hortobágyi pásztorhagyományok fennmaradásának is, minden pünkösd szombatján itt rendezik meg az Országos Gulyásversenyt és Pásztortalálkozót.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.