Guzsalyas
Cím
Hollókő
Kossuth út 94.
47.999175 N, 19.586854 E

Kapcsolat
Telefon: 30/508-2454
E-mail nincs megadva
 
 
A Kossuth út 94. szám alatti palóc portán a hollókői népviselet készítésével, történetével ismerkedhetnek meg a látogatók, a korabeli, fekete-fehér felvételeken a kenderfeldolgozás menetébe pillanthatnak bele. A vitrinekben régi, a bábukon új, Fehér Jánosné viseletkészítő által újragondolt népviselet darabokat csodálhatnak a látogatók. Igényes anyagok, kézzel hímzett csipkék, hagyományos színek és mintavilág jellemzi a hollókői világörökség védjegyével ellátott ruhákat. Aki szívébe zárta a hagyomány útján kialakított divatos darabokat, a helyszínen meg is vásárolhatja azokat. Nyitva tartás: Április 1- től október 31-ig mindennap 10-18 óráig. November 1-től március 31-ig mindennap 10-16 óráig
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.