Jézus Szíve templom
Cím
Hévíz
Egregyi városrész
46.802048 N, 17.189065 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A település haranglábja helyére 1905-ben - a határban található homokkőből - kétszintes tornyot emeltek. A jelenleg is látható harmadik szintet az 1930-as évek közepén építették fel, melyet minden oldalról neoromán stílusú ikerablakokkal törtek át felül pedig bádogsisakkal zártak le. A harangtornyot 1990-ben az egregyiek önkéntes adakozásából felújították. A Jézus Szíve templomot 1995-ben építették Bocskai János tervei alapján, mikor a haranglábat egy templomhajóval bővítették ki. A toronyban egy kis és egy nagy harang található. A kisharangot 1905-ben öntötték Sopronban, a nagyharangot pedig 1937-ben, s az utóbbinak a peremén az alábbi felirat olvasható: Hősi halottaink emlékére. Soha el nem múló emlékezésből. Egregy község 1937. A nagyharang köpenyébe öntve megörökítették annak a 18 egregyi katonának a nevét, akik az első világháborúban estek el. A templom mellett 2000-ben katonai emlékparkot alakítottak ki, az első és második világháborúban elesett egyregyi és hévízsszentandrási katonák, polgári személyek és zsidó áldozatok emlékének megőrzésére. Ennek során 70, névvel ellátott fejfát állítottak fel. Misék a Jézus Szíve Templomban: Vasárnap: nyáron 18.00-tól, télen: 17.00-tól
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.