Lombkorona tanösvény
Cím
Hetvehely
46.120815 N, 18.070057 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
 
 
Dél-dunántúl első, fák koronája között haladó sétánya egy korábban kialakított madármegfigyelő toronyhoz kapcsolódik. A fiatalos, sűrű erdőben 50 méter hosszan kanyargó, tiszta faszerkezetű építmény 6 méter magasságból vízszintesen érkezik vissza a talajszintre. A tájékoztató táblák és játékos piktogramok segítségével betekintést nyerhetünk a lombos fák élővilágába. A lombkorona sétány harmonikusan illeszkedik az erdei környezetbe. Szinte az egész építmény fából készült - Mecsekből származó, 40 centinél vastagabb tölgyfarönkökből, emellett égerfát használtak pl. az oszlopokhoz és korlátokhoz. A tanösvény a Mecsek nyugati részén megbúvó Hetvehely település közelében húzódik az Erdő Háza mellett, amely közúton és vasúton egyaránt megközelíthető. Hetvehelyet Pécsről Szentlőrinc felé haladva, a 6-os számú főútról a 6605-ös számú útra Hetvehely, Kővágószőlős felé letérve közelíthetjük meg. Ez az útszakasz önmagában nagy élményt nyújthat az utazó számára, mivel végig gyönyörű mecseki utakon, erdei tájban vezet. A faluból autóval vagy gyalogosan is a piros kocka jelzésű túraútvonalon (erdei bekötőúton) haladva lehet megközelíteni a Sás-völgyet, ez a szakasz 2,5 km hosszú, gyalogosan körülbelül fél órát vesz igénybe.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.