Porcelanium Látogatóközpont
Cím
Herend
Kossuth Lajos utca 139.
47.131457 N, 17.753987 E

Kapcsolat
Telefon: 88/523-190
 
 
A porcelánkészítés titkainak szélesebb közönség számára történő bemutatása céljából jött létre az a látogatóközpont, mely szórakoztatva, de mégis mélységeiben ismerteti meg a porcelánkészítést az érdeklődőkkel. A Minimanufaktúrában rövid időutazás hangolja rá a látogatót Herend világára. A technológiai bemutatótermekben alapjaiban ismerkedhetnek meg látogatóink a porcelánkészítés titkaival, ahol a szakma szakavatott mesterei élőben mutatják be tudásukat.
Az Apicius Étterem és Kávéház is várja a vendégeit. Itt a Herendi porcelánterítéken felszolgált ételkülönlegességek közül is kitűnnek Apicius római gourmet receptjei szerint készült ételek. A Kávéházban többféle kávékülönlegesség közül lehet választani. A komplexumban található a Viktória Márkabolt, mely bőséges árukészlettel áll a vásárlók és érdeklődők rendelkezésére.

A látogatóközponttal szemben található a Porcelánművészeti Múzeum, ahol Herend múltja, fejlődése követhető végig.

Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.