JUÁR Képeslap Múzeum
Cím
Hegyfalu
Kossuth L. u. 19.
47.353807 N, 16.883027 E

Kapcsolat
Telefon: 20/463-9490
E-mail nincs megadva
 
 
A JUÁR Képes-levelezőlap Múzeum 2001.07.06.-án nyílt meg. A gyűjtemény összeállításában közel 36 év munkám van benne. Több mint 100 ezer lapot tartalmaz. A kiállító helységekben általában 800-1000 lap van egy időben kiállítva, de nem zárkózom el, ha valaki szeretné megnézni egy adott helységről készült képeslapokat, vagy egy bizonyos témájú lapokat. Mint mindenkinek nekem is van fő területem, mely a Nyugat-pannon Eu-régió helységei (Győr-Moson-Sopron -, Vas -, Zala megyék és Burgenland helységei) és a Magyar történelem (Honfoglalástól napjainkig, kiemelten a Trianon és politikai tárgyúak). Ellenben ezeken kívül akár a karácsonyi, húsvéti lapok, de a külföldi lapok is megtalálhatók. Lehetőségekhez mérten több helyen van állandó, illetve alkalmi kiállításom. Nyitvatartási idő alapvetően minden nap 8-18 óra között, de más időpontokban is lehetséges. Ellenben mivel valamiből meg is kell élnem családommal együtt, így ha nem vagyok itthon telefonálni kell és a legrövidebb időn belül hazaérkezem. Ezért van az, hogy telefonon egyeztetett időpontban, hiszen a tárlatvezetést is én végzem. Mik is a fő területek: - Nyugat-pannon régió (EU régió) - Győr-Moson-Sopron -, - Vas -, - Zala megyék és Burgenland- - Magyar történelem (kiemelten - Trianon, 1956, Felszabadítás [Horthy korszak], - Hungarikák, - Országzászlók, - Címerek, - Politikai lapok, - Turul emlékművek, - Magyar történelem eseményei Másodlagos fő témák: - Akt (fotó, festmény, szobor) - Érdekességek (alak, forma, anyag, kialakítás) - Évfordulók-események (minden napra esik egy évforduló vagy valakiknek a napja) - Képeslapokkal kapcsolatos lapok - Egyházi lapok (Mindszenty József élete, Újszövetség, Ószövetség, Egyházi évfordulók) -Pár kiemelt téma (gyöngyvirág, szamár, tüzérek, kaktuszok, s olyan témák melyekre valamikor kaptam felkérést) - Vasút (vasúti járművek, állomások, intézmények, vasúti humor, kisvasutak) Harmadlagos témák: melyek a felsoroltakba nem tartoznak bele. Természetesen a feldolgozott anyagok témánként, helységenként, kiadónként, sorszámok szerint rendszerezve van. Vagyis, ha valaki bármilyen lapot, témát keres, igény szerint 1-2 percen belül meg tudom mutatni. Ebből látható is, hogy mindenféle képeslapból 1-1 darabot elteszek. Szívesen fogadnám az Önök által kiadott, kapott lapokat is. Ha lehetséges a kapott képeslapokat, ha még nem dobták ki, kérem juttassák el a címemre. Jelenleg több kiállítási anyag bemutatására is készülünk, melyeket szeretnék vándorkiállítás formájában bemutatni, de mivel a pályázatainkat sorra elutasították, így a feldolgozásának nincs meg az anyagi fedezete, s így roppant nehéz előbbre lépni. Az első kiállítási keretek már megvannak (12 db), de ez a mennyiség kevés. Igény szerint alapvetően bármilyen kiállítást (pld. falunapokra, évfordulókra) össze tudunk hozni, de csak előzetes, időbeni pontosítást követően. Akár más gyűjtési területek anyagát is. (pld. szalvéta, kártyanaptár, stb.)
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.