A növekedés szimbóluma
Cím
Hajdúszoboszló
Gyógyfürdő főbejárat
47.445120 N, 21.391812 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Gyógyfürdő főbejárata mellett lévő parkban állította fel a Szoboszlói Kulturális Közösség Szabó László A növekedés szimbóluma című bronz- szobrát. Az alkotást a művész családja bocsátotta a város rendelkezésére. A szobor felavatására 1992. szeptember 8-án, Szabó László születésének 75. évfordulóján került sor.
Szabó László 1917-ben született Debrecenben, a család hamarosan Szoboszlóra költözött, így gyermekkorát a városban töltötte.
Ez az erős kötődés a szülőhazához meghatározója lett egész életének, művészetének. Talán azért is, mert 1944-ben elhagyta az országot, Franciaországban, Németországban élt és vált Európa szerte, sőt a kontinensen túl is elismert művésszé. A világ számos nagyvárosában, azok múzeumaiban találkozhatunk szobraival. A hetvenes évek végétől kezdve egyre gyakrabban látogatott haza, és egyre több időt töltött Bocskai utcai házában. 1984 decemberében a család és a barátok hiába vártak, már nem tudott hazajönni. A Párizs melletti Ravenelben helyezték örök nyugalomra.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.