A növekedés szimbóluma
Cím
Hajdúszoboszló
Gyógyfürdő főbejárat
47.445120 N, 21.391812 E
Kapcsolat
Nincs megadva
A Gyógyfürdő főbejárata mellett lévő parkban állította fel a Szoboszlói Kulturális Közösség Szabó László A növekedés szimbóluma című bronz- szobrát. Az alkotást a művész családja bocsátotta a város rendelkezésére. A szobor felavatására 1992. szeptember 8-án, Szabó László születésének 75. évfordulóján került sor.
Szabó László 1917-ben született Debrecenben, a család hamarosan Szoboszlóra költözött, így gyermekkorát a városban töltötte.
Ez az erős kötődés a szülőhazához meghatározója lett egész életének, művészetének. Talán azért is, mert 1944-ben elhagyta az országot, Franciaországban, Németországban élt és vált Európa szerte, sőt a kontinensen túl is elismert művésszé. A világ számos nagyvárosában, azok múzeumaiban találkozhatunk szobraival. A hetvenes évek végétől kezdve egyre gyakrabban látogatott haza, és egyre több időt töltött Bocskai utcai házában. 1984 decemberében a család és a barátok hiába vártak, már nem tudott hazajönni. A Párizs melletti Ravenelben helyezték örök nyugalomra.