Faluház - Teleház
Cím
Győrvár
Balogh Á. u. 109.
46.983639 N, 16.839831 E
Kapcsolat
Telefon: 94/574-044
Web: www.gyorvar.hu
Email küldése
1993. május 15. A megye egyik legszebb középületének avatása. A falu apraja nagyja jelen van. Sok vendég, érdeklődő csodálja meg ezt a különleges technikával épült gyönyörű házat. A vendégek között találjuk Makovecz Imrét és Ekler Dezsőt, az épület tervezőit.

Az összefogás szép példája a Falu-Háza. Ez az épület ad otthont a Faluház Baráti Kör Egyesületnek, a Teleháznak, a falu Gyógyszertárának és az Idősek Klubjának. Az utóbbi kettő a falu szociális és egészségügyi ellátásának szerves része. A megye ősi központja körül fekvő térség, a Vasi Hegyhát, ma még idegenforgalmilag kevéssé kihasznált, de látnivalóban nagyon gazdag vidék. Ez az épület ad otthont a Faluház Baráti Kör egyesületnek, a győrvári Teleháznak, az Öregek Napközi Otthonának, a Nyugat-Dunántúli Ifjúsági Szövetség irodájának, a falu könyvtárának és egy fiókgyógyszertárnak is. Azaz Győrvár és környéke közösségi életének.

Azonban az épület nemcsak ilyen igényeket tud kielégíteni.
Egy nagy (12 férőhelyes) és egy kisebb (6 férőhelyes) szobával az itt megszállni kívánók részére biztosít szálláslehetőséget. Hálózsákos, vagy sátras elhelyezés esetén a férőhelyek száma ennél sokkal több, akár 78-80 személy is megalhat itt.
Női férfi zuhanyzók, kiegészítő helyiségek várják az ide érkezőket.