Holt-Szamos
Cím
Győrtelek
47.933781 N, 22.436669 E

Kapcsolat
Telefon: 42/411-372
E-mail nincs megadva
 
 
A mai Felső-Tisza vidékét a Tisza számos mellékfolyója és emberi beavatkozás együtt alakította ki, csak a nagyobbakat említve: Túr, Szamos, Kraszna, Szenke, Csaronda a Szipával együtt. Ennek köszönhetően jött létre a megye legnagyobb holtága, a 185 ha-os Tunyogmatolcsi Holt-Szamos néven ismert Szamos holtág.
A Tunyogmatolcsi elnevezés kissé megtévesztő, hiszen 17 km hosszan kanyarog a vadregényes horgászvíz, eközben 5 község határát érinti, köztük Györtelekét is.
Nyugodt szívvel nevezhetjük a horgászat paradicsomának, és nem utolsó sorban elmondhatjuk, hogy a holtág sokkal többet megőrzött a folyók egykori fajgazdagságából, mint más hasonló vízterületek.
Vonzerejének egyik fő oka, a csodálatos, vadregényes, szinte még érintetlen táj, melynek jó része a mai napig emberi zavarástól mentesnek tekinthető.
Az idelátogató horgászokat tehát bármikor meglepetés érheti, hiszen a változatos mederben - mely több, mint 25 éve nem volt lehalászva és leengedve és mélysége helyenként 10 métert is meghaladja - óriási harcsák, pontyok, zsinórszaggató amurok élnek.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.