Várkazamata - Kőtár
Cím
Győr
47.684051 N, 17.635101 E

Kapcsolat
Telefon: 96/310-588
E-mail nincs megadva
 
 
A Várkazamatát Győr történelmi belvárosában találjuk. Állandó kiállításai: -Római Kori Kőtár -Horváth József Téglagyűjtemény -Újkori Kőtár A Római Kori Kőtár a Győr városában és környékén előkerült római kori emlékeket mutatja be: oltárképeket, kultuszképeket, síremlékeket. Ezek domborművei betekintést nyújtanak az ókori Róma hitvilágába: -Héraklész kivezeti az alvilágból Alkestis királynőt -Tellus földistennőnek - a bőség és termékenység megtestesítőjének - egy szárnyas gyermekalak bőségszarut és a gyümölcsöket önt az ölébe -Mithrász megküzd a bikával és megöli Az Újkori kőtár legértékesebb részét képezik az egykori városkapuk maradványai: -a Vizi-kapuból származó párkánytöredékek -az egykori kapu részét képező Habsburg címer -A Fehérvári-kapu gerendavázas kapuszárnya Nyitva tartás: IV.01 - X.31 kedd - vasárnap 10:00-18:00 Az év többi időszakában előzetes egyeztetés szükséges.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.