Babatvölgyi Lovasközpont
Cím
Gödöllő
abatvölgy, Tessedik u. 6
47.590873 N, 19.343696 E

Kapcsolat
Telefon: 30/515-2654
E-mail nincs megadva
 
 
A lovarda a tanüzem részeként működve megfelelő teret biztosít a hallgatók számára a lótartás mindennapjainak elsajátításához.
A gyakorlati oktatáson kívül számos lehetőséggel járul hozzá a lovas sportokat kedvelők szabadidős tevékenységéhez.
Ennek megfelelően a lótartás, illetve a lovas sportok szinte teljes palettájának lehetőségét megteremtettük az elmúlt években.
A terület változatos domborzata, szép természeti környezete, a térségre jellemző laza talaj rendkívül alkalmassá teszi a völgyet tereplovaglásra, terephintózásra, vadászlovaglásra.
Egészen a Domony-völgyéig háborítatlan túrák tehetők.
A lovarda saját díjugrató akadályrendszerrel, hintóval, szánnal, fedett lovardával, jártatógéppel és két lovaspályával is rendelkezik.
A bértartási tevékenységünket jelenleg a 20 férőhelyes angol boxos, illetve 14 férőhelyes istállós rendszerben végezzük.

A tartási rendszerünk az istállók állaga, a szolgáltatások színvonala miatt a térség egyik legmodernebbjének és legmegbízhatóbbjának tekinthető.
A folyamatos állatorvosi felügyelet ellátásához saját állatorvossal rendelkezünk.
A nálunk tartott lovak a saját ökogazdálkodásunkban termelt takarmányt (széna, abrak) kapják.
A Tanüzemnek 4 db zárt, fából készült belső karámja van, melyek a lovak szükséges szétválasztására jó lehetőséget biztosít.
A 2002. évben villanypásztoros megoldással mintegy 4 ha-os területet kerítettünk be és létrehoztuk a külső legelők rendszerét, ahol szakaszolási lehetőség is adott.
A bértartás (mint fő tevékenység) mellett számos lovas rendezvénynek adunk otthont, így az elmúlt években vadászlovaglásokat, díjugrató versenyeket is rendeztünk.
Szolgáltatásaink között megtalálható a belovaglás, a lovasoktatás (futószár, osztály- és tereplovaglás), terephintózás, a nyári lovastáborok, illetve lovas hétvégét teljes körű szervezése.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.