István Király Vendégház
Cím
Gávavencsellő
Petőfi u. 152.
48.161398 N, 21.594389 E

Kapcsolat
Telefon: 20/334-6933
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Az István Király Vendégház Gávavencsellő főutcáján helyezkedik el.
Gávavencsellő a Nyírség szívében, mint egy kör közepén található és kiválóan alkalmas kiránduló csoportok fogadására. A helybeli látnivalókon kívül (Desewfy Grófkastély és Kastélypark, Kacsa-tó, Kishajó-kikötő, Balsa city keskeny nyomközű kisvasút, stb.) könnyen megközelíthatők a közelben lévő történelmi nevezetességű helyek és látnivalók: Szabolcsi Földvár Sárospataki vár Tokaj-hegy Végardói Strandfürdő Paszabi Szőttesmúzeum, Bessenyei Elmékház Sóstógyógyfürdő Állatkert Múzeumfalu.
Gávavencsellő a Tisza partján található. A falu szélén folyik a Lónyai-főcsatorna, amely itt torkolik a Tiszába. A Tisza árterében védett növény és állatvilág található. Keresztülhalad Gávavencsellőn a Balsa city keskeny nyomközű kisvasút, amely nyáron nyitott kocsikkal is közlekedik a kiránduló gyerekek nagy örömére balsai tiszapart, dombrádi tiszaparti vikend és Sóstógyógyfürdő Nyíregyháza irányában. Gávavencsellőn kiváló melegétkezési lehetőséget biztosít az Árkádi Kávéház és Étterem. A település és környéke igen gazdag horgászhelyekben is.
Az István Király Vendégház 3 épületrészből áll. A népi motívumokkal is ellátott háromszintes A főépületen kívül rendelkezésre áll a szomszédban elhelyezkedő B épület is, amellyel együtt a szálláshely összes befogadóképessége: 40-45 fő. A B épületszárnyban rendezvényterem és bár ad kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget. A vendégházhoz tartozó egyik helyiségben ping-pong aztal és asztali kugli biztosít játszási lehetőséget, míg az udvarban kis focipálya található. A Lónyai-főcsatorna mellett található kisebb C épület közvetlenül a vízparton helyezkedik el, amelynek fagerendás, deszkapadlásos szobája a múltat idézi. A C épület befogadóképessége 6 fő. Bővebb információhoz juthatnak a www.maganszallashely.hu/istvan kiraly internetcímen.
A vendégház nyitvatartási ideje: egész évben.
Szeretettel várjuk kedves kirándulni, pihenni és szórakozni vágyó kedves vendégeinket!
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.