Fecskepalota, Szép Jelen Alapítvány
Cím
Gánt
Bányatelep
47.366014 N, 18.389061 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
 
 
A Fecskepalota sérült, fogyatékossággal élő vagy valamely szempontból hátrányos helyzetű csoportok rekreációs célú üdültetése céljából épült. Az egyetlen alapítványi üdülő Magyarországon. Férőhely: 32 fő, 9 fürdőszobás szobában elhelyezve (emeletes ágyakkal felszerelve). Az egyszintes épület és környezete akadálymentes, kapaszkodókkal felszerelt. Az épületben a szobákon kívül van egy társalgó cserépkályhával, tornaeszközökkel felszerelt tornaszoba, foglalkoztató helyiség kenyérsütő kemencével és tágas étkező helység. A Fecskepalota télen-nyáron folyamatosan üzemel. Az udvaron grillező-bográcsozó területet, a parkban kerti zuhanyzók (4db gömb) találhatók, náddal fedett lugassal. Térítésmentes programlehetőségek: kemencés sütés foglalkozásvezető irányításával, kiscsoportos zenés mozgás terápia testnevelő irányításával, lovas kocsis túra a Vértesben (télen lovas szán). A vendégcsoportok mellé háziasszonyi személyzetet biztosítunk, akik a tálalást és a takarítást végzik. Egyéb segítőkről, kísérőkről a csoportnak kell gondoskodnia. A Vértes túraútvonalai könnyen elérhetőek. A közelben épült a Bauxitbányászati Múzeum, ill. geológiai park, amely pontosan mutatja a földrétegek tagozódását és a bányaművelés múltját. Közeli látnivalók: Gánt, Csákvár, Zámoly, mintegy 30 km-es körzetben pedig Székesfehérvár, Tata, Tatabánya, Oroszlány, Majk és Mór. Tömegközlekedési eszközzel is könnyen elérhető Székesfehérvár (25 km).
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.