Japán Múzeum
Cím
Füzesgyarmat
Kossuth u. 10.
47.107111 N, 21.211402 E

Kapcsolat
Telefon: 66/491-150
E-mail nincs megadva
 
 
Az ország egyetlen Japán Múzeumának alapítója Füzesgyarmat szülötte.
A gyűjtemény több, mint 1300 értékes tárggyal mutatja be a felkelő nap országának kultúráját, történelmét, művészetét, hagyományait.
A Japánban élő festőművész, Doma-Mikó István által létrehozott állandó kiállítás legértékesebb darabjai között láthatók a teaceremónia tárgyai, kézzel hímzett kimonók, régi pénzérmék, szamurájpáncél, szamurájok és nindzsák kézi fegyverei, harci eszközök.

A gyűjtemények közül a legérdekesebbek az origami, a tengeri korall, a nagaszaki atomrobbantás tárgyai. De szerepel a tárlaton a japán csúcstechnológia és a kortárs japán képzőművészet is.
A múzeum udvarán épült japánkert zenélő bambuszkútjával egyedülálló az országban, japán kertépítő mérnökök tervei alapján készült.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.