Oceánrepülők Emlékműve
Cím
Felcsút
47.459288 N, 18.556563 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Az első sikeres magyar óceánrepülés 75. évfordulója alkalmából 2006-ban, a Magyar Oceánrepülők Emlékbizottsága emlékművet állított a leszállás helyszínén, Bicske határában. Endresz György pilóta és Magyar Sándor navigátor három világrekordot ért el. Ennek a nagyszerű sportteljesítménynek állít emléket a különleges alakú fekete gránittömb. Mellette mindkét oldalon egy-egy kilométerkő jelzi a megtett kilométereket: Harbour Grace 0 km - 5182 km Bicske. Az emlékmű a Csákvár felé vezető út mentén, Bicskétől 6 km-re található.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.