Margaréta Vendégház
Cím
Fehérvárcsurgó
Dózsa György u. 87.
47.285985 N, 18.273694 E
Kapcsolat
Telefon: 30/586-1280
Web: www.fehervarcsurgoszallas.hu
Email küldése
Fehérvárcsurgó   Mór és Székesfehérvár között a Bakony lábainál helyezkedik el.Földrajzi elhelyezkedése miatt kiváló kiindulópont a Vértes és Bakony megismerésére.

Hangulatos, családias 2 és fél szobás szálláshelyünk nagy kerttel, parkolóval 7-8 fő elhelyezésére alkalmas.

Tanácsadással, prospektusokkal segítünk a környék megismerésében.

A  vendégháztól 50 méterre Mini Coop áruház, a falu központjában süteményeiről, fagyijáról híres cukrászda várja az ide látogatókat.

Természeti értékei közül a víztározó és a  Gaja-Tájcentrum emelhető ki. A tó a horgászok kedvelt helye: ponty, süllő, harcsa egyaránt horogra akad, kincsesbányai partján kialakított sétaút húzódik.

A falu határában az Országos Kéktúra Bakonyi útvonal található.A vendégháztól 10 perc  sétával érhető el a csodálatosan felújított, ma hotelként és konferencia központként működő Károlyi-kastély. Idegenvezetővel látogatható híres könyvtára, kápolnája és maga a kastély épülete. Több hektáros parkjában a kis tavak, hidak, sétautak igazi kikapcsolódást jelentenek. Rendszeres programokkal várja a látógatókat.

Fehérvárcsurgó műemlékei közül még megemlítendő a katolikus és az evangélikus templom. Amerigo Toth szobra, a Csurgói Madonna, is itt található.Megközelítés: autóval a 81-es főúton, Székesfehérvártól 18 km-re. Mórtól 10 km.

Távolságok: Veszprém: 50km, Budapest 70 km, Győr 60 km, Eplény Sípálya 60km.Tömegközlekedés: Székesfehérvártól 30 percenként induló buszjárat.