Kraszna
Cím
Fehérgyarmat
47.984914 N, 22.517205 E

Kapcsolat
Telefon: 44/510-306
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Halak: kárász-, keszegfélék, ponty, csuka , sügér, amur, törpeharcsa (Ictalurus nebulosus), domolykó (Leuciscus cephalus), lapos kárász (C. carassius), lapos kárász (C. carassius), fenékjáró küllő (G. gobio), márna (Barbus barbus), kövi csík (Noemachelius barbatulus)

Az erdélyi Meszes-hegység nyugati szélén eredő Kraszna alacsony, mindössze 565 méter magasságból indul, a forrásától a torkolatig 193 km-nyi utat tesz meg.
A vízgyűjtőterülete 3 142 négyzetkilométer.
Legnagyobb mellékvize a jobbról érkező Homoród, amelynek egyik ága magyar területen az egykori lápot megkerülő Keleti övcsatornában folytatódik.
Hazánkban több kisebb csatorna mellett a belvizekkel veszélyeztetett Ecsedi láp legjelentősebb főcsatornájának, a Lápi-főcsatornának a vizeit fogadja magába.
A Kraszna a múlt század 90-es éveiig a Szamosba torkollott.
Alsó szakaszát ekkor helyezték át oly módon, hogy napjainkban a Szamos torkolat alatt mintegy 3,5 km-nyire közvetlenül a Tiszába ömlik.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.