Falumúzeum
Cím
Esztergom
Hunyadi J. u. 42.
47.726839 N, 18.842135 E

Kapcsolat
Telefon: 33/412-185
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Hunyadi János utca 42. szám alatti házat 1994-ben nyilvánították műemlékjellegűvé. A védelem elrendelésének célja az volt, hogy a pilisi szlovákok lakta hegyi falvak jellegzetes alaprajzi és formájú épülete, mint tájház megőrizhető legyen a pilisi szlovák népi építészeti örökség. 1993-ben, Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány jóvoltából a ház a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat tulajdonába került, kezelője a KEMŐ Megyei múzeumok Igazgatósága lett. A romos épületet helyreállítása évekig folyt pályázaton nyert pénzből és 2001-ben elkészült a mai formájában.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.