Duna Múzeum
Cím
Esztergom
Kölcsey Ferenc utca 2.
47.794380 N, 18.743969 E

Kapcsolat
Telefon: 33/500-250
 
 
2018 márciusának utolsó napján bezárt az esztergomi Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum interaktív állandó kiállítása, mely mintegy 18 éven át kápráztatta el, tanította és szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. Az év európai múzeuma díjban is részesült családbarát Duna Múzeum izgatottan készül az új, XXI. századhoz méltó állandó kiállítására, mely előreláthatólag 2019. júniusban nyílik meg a múzeumot szerető nagyközönség előtt. A Duna Múzeum ebben az átmeneti időszakban is tárt kapukkal és örömmel fogadja a látogatókat, Látványtára megannyi felfedezésre váró kincset rejt, múzeumpedagógusai pedig lenyűgözően érdekes foglalkozásokkal várják a gyerekeket: óvodásokat, kisiskolásokat és középiskolásokat. A Duna Múzeum nyitva tartása: hétfőtől csütörtökig: 08:00 - 16:00 óráig, pénteken: 08:00 - 14:00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon ZÁRVA! A Látványtári belépők árai Teljes árú belépőjegy: 700,- Ft Családi belépőjegy: 1.200,- Ft Kedvezményes belépőjegy 350,- Ft •6 éves kortól 26 éves korig, •62 éves kor felett, •legalább két 18 év alatti személyt kísérő •közeli hozzátartozó részére (max. 2 fő) Múzeumi óra, foglalkozás: 200,- Ft INGYENES A BELÉPÉS •a 6. életévüket be nem töltött kiskorúaknak, •a 70. életévüket betöltött személyeknek, •a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkező személyeknek, •a legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjainak, •fogyatékossággal élőknek és kísérőjüknek (1 fő), •a közoktatásban dolgozó pedagógusoknak,
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.