Encs-gibárti vízerőmű
Cím
Encs
Petőfi u.
48.319277 N, 21.165539 E

Kapcsolat
Telefon: 46/474-133
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Gibárt község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Hernád folyó mellett, a torkolattól 58 km-re fekszik. Itt található az 1901-ben tervezett, 1902-ben épített és 1903-ban üzembe helyezett encs-gibárti vízerőmű. Magyarországon az elsők között épült vízi erőmű itt, a Hernád folyón. A ma is üzemelő törpe erőmű kategóriájában hazánk legrégebbi, magyar gyártású, ma is eredeti alapgépeivel működő villamosenergia-termelő telepe. A vízerőmű előzetes egyeztetést követően látogatható, kirándulási célpontként különösen a május-október közötti időszakban ajánljuk.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.