Vincze Béla Borpincészete
Cím
Eger
Váczi M. u. 65.
47.907366 N, 20.354289 E

Kapcsolat
Telefon: 36/427-515
E-mail nincs megadva
 
 
Vincze Béla több éves nagyüzemi borászkodás és tapasztalat-szerzés után, 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét.
A francia chai rendszerű borászat rendelkezik a modern szőlőfeldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel.
Mindemellett a pincészet nagy hangsúlyt fektet az egri hagyományok követésére, a hosszú és türelmes tölgyfahordós érlelésre.
A magas szinvonalú borkészítést már az első, 1994-es évjárat borai is bizonyítják.
A birtok Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon borait az 1997-es bordeaux-i, Challange International du Vin megmérettetésen a zsűri arany- és bronz-érmekkel jutalmazta. Néhány évvel később a 2000-es cabernet Franc megismételte a szép sikert, és az Országos Borverseny Champion díjában részesült.
A birtok fő célja kiváló minőségű, nagy érlelési potenciállal rendelkező Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir borok készítése.
A kínálatban különleges helyet foglal el az Egri Bikavér, mellyel a birtok kizárölag kiváló évjáratokban lepi meg a fogyasztókat.
A fehér borok kedvelőinek Vincze Béla gyümölcsös, könnyen fogyasztható Chardonnay-t és Traminit, míg a hölgyeknek Pincészete egyik érdekességét, a Lady Rosé-t ajánlja.
A Pincészetnek most épül az új tároló épülete melyben helyet kap egy minden igényt kielégítő vendégfogadó helység melyben a gazda kommentált borkóstolók, borbemutatók keretében ismerteti meg borait vendégeivel.
Jelenleg a vendégek fogadása állófogadás keretében történik, a technológia és a birtok bemutatása közben.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.