Valide Sultana
Cím
Eger
Tinódi Sebestyén tér 3.
47.902708 N, 20.380677 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A több helyiségből álló fürdő maradványainak feltárását már az ötvenes években megkezdték, de a hatvanas években leálltak a munkálatok, és ekkortól csak egy palatető védte a romot. A belvárosi rekonstrukciónak köszönhetően azonban a fürdőrom teljesen új védőszerkezetet kapott. Fontos szempont volt, hogy a fürdőrom védve legyen az időjárás viszontagságaitól, esztétikailag illeszkedjen a környezetbe, és látogatható legyen a közönség számára. A faburkolathoz szükséges közel negyven köbméternyi fa Finnországból érkezett. A védőszerkezet skandináv jelleget kapott.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.