Török Fürdő
Cím
Eger
Fürdő u. 3.
47.898401 N, 20.382313 E

Kapcsolat
Telefon: 36/510-552
 
 
Mohamed azt tartotta, hogy a rendszeres tisztálkodás javítja a nemzőképességet, - ugye, régóta tudjuk, hogy a szappan és a víz csodákra képes - és mivel szerette volna, ha minél több híve van, így megparancsolta nekik, hogy minden héten legalább egyszer menjenek el fürdőbe és tisztálkodjanak meg alaposan. Élt egykor egy török pasa is, Arnaut pasa, aki emeltetett városunkban egy gyönyörű, arany kupolás fürdőt, ahol a hithű mohamedánok tisztálkodhattak és társaloghattak. Ez a csodás fürdő – többszöri felújítást követően – még mindig áll és 6 medencével, magas színvonalú wellness-és gyógyászati szolgáltatással várja vendégeit! A Török Fürdőben a radon tartalmú gyógyvíz a medencék alját borító kövek alatt tör fel három helyen, a Török-medence, a „Tükör medence" és a Pezsgő-fürdő medence alatt (mely nevét a felszálló buborékok szakadatlan pezsgése miatt kapta). Ezen kívül még három medence található az épületben, melyek a mai kornak megfelelő élményelemekkel bővítettek. A Török Fürdőben található víz gyógyhatása a benne oldott radonnak köszönhető, mely gyulladáscsökkentő hatású és fokozza a szervezet endorfin-termelését, így a közérzetre is kedvezően hat. Az ionizáló sugárzás a sejtek regenerációs folyamatait is előmozdítja. Szépség, egészség és tradíció – Ezeket nyújtja az ide látogatóknak a Török Fürdő. Aromakabin, infrakabin, gőzfürdő és szauna várja a felüdülni vágyó vendégeket. Masszázskínálatunkban a szokásos frissítő, nyugtató és gyógymasszázsok mellett a tradicionális török hamam masszázsok is helyet kaptak, melyek rendkívül népszerűek látogatóink körében. Nem véletlenül, hiszen a hamam által bepillantást nyernek a török kultúrába, és tapasztalatot szereznek a hagyományos török megtisztulási szertartásról. Mindemellett a hamam segíti a bőr megtisztulását és megszépülését és a masszázs kellemesen ellazítja az izmokat. Azok számára, akik még nem vettek részt hamam masszázson, de részletesen szeretnék megismerni a török fürdőkultúrát, minden hónap 3. csütörtökén Megtisztulási Napot tartunk, ahol elmondjuk és bemutatjuk, hogyan zajlott a hagyományos török megtisztulási rituálé. A Török Fürdő nem csupán egy wellness központ, hanem egy varázslatos hely, ahol a török emlékekben és a kellemes gyógyvízben elmerülve néhány órára maga mögött hagyhatja a valóságot!
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.