Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Ház
Cím
Eger
Harangöntő u. 4.
47.904682 N, 20.377014 E
Kapcsolat
Telefon: 36/412-626
Web: www.kopcsikmarcipania.hu
Email küldése
Kopcsik Lajos nemzetközileg is elismert, Oscar-díjas és Guinness rekorder mestercukrász édes remekművei több évtizedes munka eredménye.
Főként a magyar értékeket képviselő képző-, ipar- és népművészeti remekek cukormása került a vitrinekbe, valamint az egri jelképek sem hiányoznak a kollekcióból. Természetesen a mester a gyerekekre is gondolt, ezért szépen díszített mesekönyveket is rejtenek a vitrinek.
A közel 150 tárgy cukormasszából készült, mint például a közel 2 méteres borospalack vagy a minaret kicsinyített mása.

Már régóta foglalkoztatta a mestert egy cukorból való barokk szoba elkészítésének gondolata. A mára valósággá vált szobában a padló, a tapéta, a függöny, a falon függő képek, a stukkó, a csillár, az impozáns méretű kályha, a kanapé és az előtte álló asztal, rajta a tál és a gyümölcsök… minden cukorból készült. Az édes szoba 3 esztendő munkája.

Kopcsik Lajos olimpiai bajnok mestercukrász folyamatosan új elemekkel bővítette a gyűjteményt. Így készült a 62 lepkéből álló Lepkék álma című kompozíció, a Csendélet tájképpel, illetve a Kalocsai kötény című alkotás.

Szintén ez az épület ad otthont egy másik tárlatnak is. A Harangöntő út 4. szám alatt régen harangöntő mesterek éltek és dolgoztak, így ennek a mára már szinte kihalt mesterségnek kívánunk emléket állítani, ezért egy harangöntő emlékszobát láthatnak, ahol az egykor itt készített harangok és más érdekességek kapnak helyet.