Egri Képtár
Cím
Eger
Vár köz 1.
47.898985 N, 20.373957 E

Kapcsolat
Telefon: 36/312-744
E-mail nincs megadva
 
 
A XVI-XVIII. századi itáliai, a XVII-XVIII. századi német és osztrák, valamint a XIX. század magyar festészet kiemelkedő alkotásai láthatók az Egri Képtárban.
Az állandó gyűjtemény történetét bemutató teremben az egri bazilika szobordíszeit is készítő, Marco Casagrande faragta mellszobor a legértékesebb, amely Pyrker János László egri érseket ábrázolja.
A XVI-XVIII. századi itáliai festészet szakrális és mitológiai témáit bemutató képek között a legkiemelkedőbb alkotás a Battistello Caracciolo festette Bűnbeesés című festmény.
A képtár legismertebb festménye a Hendrick Ter Brugghen festette Pipára gyújtó fiú (1623) a németalföldi képeket bemutató anyagban látható.
A magyar festőket felvonultató gyűjteményben Marastoni Jakab, a XIX. század legfoglalkoztatottabb festőjének képei láthatók.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.