Dobó tér
Cím
Eger
Dobó tér
47.902411 N, 20.376863 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Eger legimpozánsabb és egyben legharmonikusabb, autós forgalomtól elzárt tere. A teret két nagyjelentőségű szoborkompozíció díszíti. Az egyik, a tér közepén álló tekintélyes méretű, 1907-ben felállított várvédő Dobó István szobra, amely Stróbl Alajos alkotása. A másik alkotás szintén az 1552-es török ellenei dicsőséges győzedelmeskedésnek állít emléket. A Végvári vitézek, vagy sokak által Végvári harcosok néven ismert lovas szoborkompozíció, mely Kisfaludi Stróbl Zsigmond műve és 1967 óta díszíti Eger terét. Ha Eger történelmi belvárosának főterén megpihenünk, és bármely irányba szétnézünk csakis magasztos, és historikus épületeken akadhat meg a szemünk. Az egyik irányban az Egri Vár magasodik a tér fölé, a másik irányban, pedig a Bazilika kupolái emelkednek ki a házak mögül. De ha nem is nézünk az orrunknál messzebbre, akkor is a csodálatos Barokk Minorita Templom vonzza be a tekintetünket. A tér nevezetes műemlék épületei a Városháza, a Forst-ház és az Offi-ház vagyis az Arany Oroszlán étterem épülete. Szintén a Dobó István téren található Eger belvárosi részének a bronz makettje, Eger városplasztika címmel, amely Farkas Ádám szobrászművész alkotása és 2006 óta érdekes állomása a térnek.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.