200 Éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum
Cím
Eger
Tündérpart 5.
47.903542 N, 20.369906 E

Kapcsolat
Telefon: 36/313-670
E-mail nincs megadva
 
 
Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassam a több mint 200 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeumunkat, amely 15 méter mélyen helyezkedik el a szálloda épülete alatt. A pincerendszer 4 ágból áll, melynek 2 fűthető éttermi ágában 160 fő befogadására van lehetőség. Vendégeink eredeti környezetükben ízlelhetik a gasztronómia számára készített borokat, cigányzene és folklór program mellett. Vállalunk borgasztronómiai bemutatók szervezését és megbeszélés szerinti melegételek elkészítését. A BORSZENTÉLY ágban érleljük a kizárólag szállodánk részére palackozott HÁZ BORAIT, melyek Vincze Béla és az Egervin Pincészetéből valók. Egyben ezek a borok képezik az alapborkóstoló borait. A NEMZETI BORMÚZEUM - ágban, régi borászattechnikai eszközök bemutatása mellett, Magyarország 22 borvidékének, több mint 500 féle palackozott, valamint a borszéfekben őrzött muzeális értékű borai találhatók. A múzeumunkba bejelentkezni nem szükséges, a nyitvatartási idő alatt bármikor megtekinthető. Szolgáltatásaink közt említenénk még borbemutató termünket is. A pinceprogram és borkóstoló árai: Alap borkóstolás (4x1 dl tájjellegű bor) - 1.200.-Ft/fő Alap borkóstolás + zsíros kenyér lilahagymával v. pogácsa - 1.500.-Ft/fő Alap borkóstolás + vegyes hideg borkorcsolyák - 2.200.-Ft/fő Alap borkóstolás + hideg ISTVÁN bőségtál - 3.000.-Ft/fő (szalonna, füstölt sonka, disznósajt, parasztkolbász, füstölt sajt, hagyma, paprika, paradicsom, uborka.) Alap borkóstolás + pincepörkölt, saláta - 2.800.-Ft/fő 5 fajta borkóst. + meleg, 5 fogásos menü - 4.500.-Ft/fő KÖZÉPKORI LAKOMA (István bőségtál kiegészítve sültekkel gazdagon - 5.000.-Ft/fő illetve desszertek: rétestál, túrógombóc)
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.