Körtúra a Rám-szakadék és a Lukács-árok érintésével
Cím
Dömös
47.744421 N, 18.910320 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Táv 7 km, szintemelkedés 200 m (menetidő 3 óra). Dömösre (személyautón kívül)legbiztosabban a Szentedre-Esztergom között járó autóbusszal juthatunk. Ha autóbusszal érkezünk, akkor a hajóállomás utáni megállónál szálljunk le. Ha gépkocsival jövünk, akkor célszerűen a Lukács-árok bejáratánál parkoljunk. Innen a templom mellett elhaladó piros sáv jelzésen indulunk el. Néhány méter után csatlakozik hozzánk a hajóállomástól érkező sárga és zöld sáv jelzés. A Malom-patakban vezet az út. Onnan a zöld sáv jelet követjük tovább, amely eleinte együtt vezet a piros sávval. A sárga sáv valamivel a forrás után jobbra eltér, ezen fogunk visszajönni. Gépkocsival érdemes a Lukács-árok alatti parkolóban leállni és a műúton továbbmenni kb. 100 métert. Itt jön át a patakon zöld sáv jelzés és indul jobbra a Rám-szakadékba. A romantikus, vízeséssel tarkított, szurdokvölgyben a biztonságos mozgást több helyen láncok segítik. Óvatosan közlekedjünk! A Szurdok rész után felérünk az Árpádvár és a Jász-hegy-üstöke közötti nyeregbe, ahol újra találkozunk a sárga sáv jelzéssel. Néhány métert együtt halad a két jelzés, ebbe az irányba megyünk mi is. Majd amikor szétválnak a jelek, a sárgán megyünk lefelé, a Lukács-árokba. Balra van az árokban a Fényes-forrás, a sárga kör jelzés vezet oda. Visszatérve a sáv jelzésre, hol meredekebben, hol kevésbé meredek úton érkezünk a parkolóhoz. Bélyegzési lehetőség: Dömös. Forrás: www.fsz.bme.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.