Hármashegyaljai Tanösvény
Cím
Debrecen
rdőspuszta
47.529974 N, 21.639357 E

Kapcsolat
Telefon: 52/314-810
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A debreceni Erdőspusztán, a várostól K-i, DK-i irányban található, megközelíthető a Zsuzsi kisvonattal.
A keskenynyomtávú Zsuzsi vonat, amelyen valamikor Debrecen környéki erdőkből szállították a kitermelt fát a városba, a Faraktár utcától indul.
Állomásaitól gyalogtúrákat lehet tenni a Fancsikai-tavakhoz, nagycserei erdőkbe, a martinkai legelőre, a hármashegyi-, haláp-széli, és Rauchbauer erdőkbe.
A gyalogos túrázók a piros jelzés mentén a Fancsikai tavak, az Arborétumi-, Mézeshegyi, és Vekeri-tónál, a Halápi-erdőben, a Bodzás-, és Halápi-tározónál, a halápszéli ligeterdőben és a Hármashegy körül tehetnek kirándulásokat.
Hármashegyaljai tanösvényen tanösvény-vezető füzet segítségével ismerkedhetnek a látogatók a természeti értékekkel. Ezen kívül az országos kék túra útvonala is áthalad a debreceni Erdőspusztákon.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.