Debreceni Irodalom Háza
Cím
Debrecen
Péterfia utca 28.
47.536216 N, 21.625596 E

Kapcsolat
Telefon: 52/413-572
Webhely nincs megadva
 
 
A Debreceni Irodalom Házában, azaz a volt Medgyessy Múzeum épületében, a Péterfia u. 28. szám alatt kapott helyet az Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából című kiállítás. A kiállítás különleges látványvilággal csábítja a látogatókat. Csokonai szobájában a bútorok lebegnek, a virtuális terekben virágok nyílnak, egy lúdtoll szünet nélkül ír. Egy másik teremben a Csokonai Kör kiállítása látható, de megemlékezik a tárlat Oláh Gáborról, Debrecen egyik legjelentősebb szépírójáról, míg a könyvek termében történeteket olvashatnak a látogatók, a látványokéban pedig kéziratokat, könyveket, irodalmi relikviákat csodálhatnak meg. A kiállítás, ahogyan a Déri Múzeum gyűjteményei is, hétfő kivételével minden nap délelőtt 10 órától délután 18 óráig látogatható.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.