Csömödéri Erdei Vasút
Cím
Csömödér
46.608236 N, 16.641068 E

Kapcsolat
Telefon: 92/579-033
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Ha ezt mondom: a Csömödéri Erdei Vasút a magyar kisvasutak egének legfényesebben ragyogó csillaga, Önök nyilván arra gondolnak, hogy gúnyt űzök az amúgy sem könnyű helyzetű hazai keskeny nyomközű vasutakból. Ez azonban egyáltalán nem igaz. Az említett kisvasút ugyanis helyzeténél fogva különös helyet foglal el társai sorában, hiszen ma is eredeti rendeltetése szerint működik. Hogy mégsem olyan népszerű, mint egynémely, kirándulók játékszerévé degradálódott erdei vasút, elsősorban annak köszönheti, hogy az ország délnyugati sarkában, nehezen megközelíthető, ám mégis gyönyörű helyen található. És talán éppen eldugott fekvése az, ami megtartotta igazi vasutas hangulatát.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.