Millenniumi emlékmű
Cím
Csetény
47.316821 N, 17.999071 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Szálljunk magunkba egy kicsit, gondolkozzunk el azon, hogy vajon tudjuk-e merre élnek vagy nyugodnak déd­szüleink, meglátogatjuk-e őket, ha még élnek, vagy ismerjük-e nevüket, és viszünk-e virágot sírjaikra, ha már a temetőben nyugodnak.
Sajnos szomorúan ismerem rá a választ, akár saját példámon keresztül is.
Már csak szüleim emlékezetében hallottam róluk, ritkán érdeklődtem utánuk, és nem vagyok képes elsorolni mindegyik második unokatestvéremet, pedig sokukkal nap, mint nap találkozom is itt a lakóhelyemen.
A Trianoni diktátum 83 éve köttetett dédszülői távolságra az időben, de magyar embernek erről az eseményről soha nem szabad elfeledkeznie.
Az itt magasodó jel kicsit rendet tesz majd lelkünkben, ha reá pillantunk nap mint nap, mikor a faluban járunk, lehet hogy nem jut eszünkbe az egykori hatvannégy vármegye neve, de mindig emlékeztetni fog bennünket a Magyar Feltámadásra.

Részletek Varga József Endrének az emlékmű avatásán elhangzott beszédéből
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.