Helytörténeti emlékház
Cím
Csengőd
46.711628 N, 19.267499 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A falu lakossága ismét megmutatta, hogy tud és akar partner lenni, ha jól szólítjuk meg.
Öröm volt látni a kisiskolások lelkesedését, ahogy járták a falut és kérdezgették, kérték a nagyapák, dédszülők megmaradt holmijait.
Jó volt látni, milyen jó szívvel adták, sőt ajánlották az emberek a sokszor számukra is kedves emléket jelentő dolgokat a majdani kiállításhoz.


Rengeteg tárgy, eszköz gyűlt össze és sok feljegyzés, hogy honnan és mit lehet elhozni, nem kis feladat elé állítva a szervezőket.
Most rendszerezni, nyilvántartásba venni, rendezni, feliratozni kell az anyagot, hogy az ötletből valóban kiállítás legyen.
Sokan és nagyon sokat dolgoznak ezért.


A helytörténeti ház felújítása megtörtént jelentős anyagi beruházással és igen sok felajánlott munkával, de a lényeg, hogy van hol elhelyezni, és megmutatni múltunk emlékeit.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.