Csaj-tó természetvédelmi terület
Cím
Csanytelek
46.547929 N, 20.088329 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Csanytelek - Tömörkény - Baks községek által közrefogott terület tórendszere, a Csaj-tó igen jellegzetes növény és állatvilággal rendelkezik. Madárvilága különösen fajgazdag - 1969 óta 269 madárfajt figyeltek meg a területén. A Labodárban még a különösen védett faj, a halászsas is fészkel. De állandó fészkelő madaraink közé tartozik pl. az üstökösgém, bakcsó, szürkegém, kiskócsag, kanalasgém is. Ez a vízinövényekben gazdag, kitűnő fészkelési lehetőségeket biztosító, tórendszer a táplálék változatossága szempontjából is kiemelkedő. Őszi és tavaszi madárvonulások során a tórendszer biztos táplálékforrást, és pihenőhelyet jelent a vonuló madarak sokaságának.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.