Haraszt-hegyi tanösvény
Cím
Csákvár
47.387395 N, 18.439589 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Vértes egyik leglátványosabb 3,5 km hosszú körútvonala. 7 állomásán a dolomithegység erősen szabdalt felszínén, változó klímaviszonyain és különböző talajtípusain kialakult, a szélsőséges viszonyokhoz alkalmazkodott, ritka fajokban bővelkedő növényzettel és állatvilággal, valamint földtani érdekességekkel ismerkedhetünk meg. A túra időtartama: 2-3 óra A tanösvény szakvezető nélkül is bejárható (Haraszt-hegyi tanösvény c. füzet segítségével) A túrához praktikus segítséget jelent a Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapjáról letölthető mobil applikáció. Az applikáció segít eljutni a túra kezdőpontjára, majd az egyes állomásokhoz kapcsolódó érdekességekkel és képekkel mutatja be a terület természeti értékeit. Az túrák és a hozzájuk tartozó térképek letöltése után az alkalmazás használható offline módban is, így a helyszínen már nincs szükség adatforgalomra.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.